Over Fabs World

Hoe het begon

Laten we beginnen met het verhaal te vertellen dat ons heeft geïnspireerd om 100% warmte te willen verspreiden met Fabs World.

Het is allemaal begonnen zo’n 10 jaar geleden achter de keukentafel in Hattem. Kinderkamers ontwerpen met potlood en papier kwamen tot leven door de aankoop van bedjes en decoratie. Op verschillende plekken werden producten aangeschaft om zo een passend geheel te creëren. Geïnspireerd geraakt door deze kinderkamer artikelen kwam Fabs World op mijn pad. Een bedrijf, met verrassende ontwerpen en producten, dat dreigde te stoppen. Na de ontmoeting met de toenmalige eigenaar(s) in 2012 lieten ze mij een platform na, dat de basis vormde van wat Fabs World nu hedendaags is.

Sinds 2012 is Fabs World verder gaan borduren op de missie van de vorige eigenaar. Deze collectie bestaat uit verzorgingsproducten. De kwalitatief hoogstaande textielproducten worden Fair-Trade gemaakt in een klein atelier in Bangkok of in een werkgelegenheidsproject in het noorden van Thailand. Hiermee verspreidden zij 100% warmte aan de kleintjes voor wie de producten gemaakt zijn, maar ook voor de mensen die het gemaakt hebben. Al deze producten zijn handgemaakt, waardoor ze stuk voor stuk ‘uniek’ zijn.

Tijdens een werk-trip in 2016 naar Thailand zijn we gaan nadenken over onze roots…daar waar het allemaal mee begonnen is..ontwerpen met potlood en papier. De passie en liefde voor dat onderdeel van het vak zijn we weer gaan oppakken en zo ontstond Fabs World 2.0 met een collectie bestaande uit zelf ontworpen thema’s en producten in verschillende categorieën: smeedijzeren ledikantjes, behang, decoratie, gift en stationary artikelen. De textielproducten worden nog steeds gemaakt op de zelfde manier in Thailand, aangevuld met producten van Nederlandse bodem.

– Ruth Bouwmeester, eigenaresse Fabs World

 

(You Tube filmpje over Fabs World in Thailand);